keskiviikko 12. tammikuuta 2022

ALUEVAALEISSA ISOJA KYSYMYKSIÄ - TIEDÄTKÖ MITÄ?

 ALUEVAALIT pidetään nyt tammikuussa 2022, ja moni kysyy kannataako äänestää ja mistä niissä oikein on kysymys: Vaaleissa tullaan valitsemaan päättäjiä pk-seutua lukuunottamatta koko muuhun maahan uusille vuonna 2023 perustettaville hyvinvointialueille, joitten pitäisi pystyä hoitamaan vanhojen sairaanhoitopiirien ja kuntaliittymien asioita ja palveluja. Tasavaltalainen Sosiaalinen Edistyspuolue r.y ei ole varojenkeruunsa tässä tilanteessa lähtenyt itse näihin vaaleihin mukaan vanhan tavan mukaan yhteistyökumppaneittensa kanssa, mutta antaa pari käyttökelpoista neuvoa äänestämään aikovalle, koska kyse tulee olemaan isoista rakenteitten muutoksista ja vaikutuksista arkielämään:

1) Valitse tärkeysjärjestyksessä -ehdottoman puoluekannan sijasta- ensiksi sellainen ehdokas, joka asettaa lähipalvelujen eli oman asuinpaikkasi tärkeimmät palvelut kuten terveydenhoito- sosiaalipalvelut oikeasti hyvin saataville ja jolla on selkeä näkemys siitä, mitä sinun kunnassasi tulee tuottaa ja rakentaa. Vaadi ehdokkaalta myös näkemys siitä, kuinka hän ne toteuttaa. Älä epäröi ottaa luuria käteen ja vaikka soittaa ehdokkaalle, hänhän on sinua varten. Myös henkilökohtainen postilähetys jolla pyytää näkemyksiä itselleen, on äänestäjän oikeus.

2) Lue oikeasti ehdokkaitten vaaliohjelmat läpi ennenkuin äänestät--- sieltä löytyy yllättäviä eroja joita ei pelkistä suurista vaalimainoksista erota. Se joka mainostaa jättibudjeteilla eniten, jättää usein vähiten sanottavaa. Meillä on liikaa pelkkää omaa uraansa rakentavia poliitikkoja, joitten tekemisistä ja aikaansannoksista tai edes yrittämisestä  kukaan ei muista vähän ajan päästä mitään. 

3) Valitsemalla ehdokkaan, joka pitää keskeisimpien lähipalvelujen saatavuutta ensisijaisena ja painottaa tärkeimpien palvelujen nopeaa saamista, porrastaen vähempi-kiireellisten palvelujen tekemistä toiselle  isommalle alueelle, varmistat että hyvinvointialueita ei rakenneta jonkin vahvemman alueen pelkkien tarpeitten mukaisesti vaan tasa-arvoinen kehittämistyö maassa jatkuu.

Yleisesti ottaen, tasavallan kehittäminen kansalaiselle parhaaksi on mahdollista, kun päättäjiksi valitaan itse julkisia palveluja käyttäviä , realistisesti ja tasa-arvoisesti ajattelevia ihmisiä joilla suhteellisuudentaju on paikallaan, elikkä kun tarvitaan vaikkapa vanhusten palveluja lisää, ei ensiksi lähdetä rakentamaan naapurikuntaan väkiluvun perusteella jotakin vähemmän akuuttia projektia, vaan hankinnat priorisoidaan oikeassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tässä on keskeisintä oikeitten henkilöitten saaminen näihin aluevirkoihin. Olipa puoluetausta mikä tahansa, ehdokkaan valistuneisuus tässä on ratkaisevaa.

TASAVALTALAINEN SOSIAALINEN EDISTYSPUOLUE  R.Y ottaa tavoitteekseen olla mukana jälleen vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.


                                                    2. Varapuheenjohtaja Petri Rossi /Puoluehallitus

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HUOMIO --- VAALIMAINOS -----TÄTÄ EHDOKASTA EDISTYSPUOLUE TUKEE !

             HENRI  AITAKARI,  NUMERO   741  VARSINAIS- SUOMEN VAALIPIIRI , SIT.

Henri on Edistyspuolueen vanha yhteistyökumppani ja luottamuksen arvoinen mies, hän on toiminut aiemmin edistyspuolueen pitkäaikaisen yhteistyö-ja vaalikumppanin Itsenäisyyspuolue rp:n puheenjohtajana ja on Laitilan kunnan valtuutettu. Henri kannattaa puolueetonta ja vahvaa suomea, ja ajaa kuntalaista lähellä olevia ja laadukkaita hyvinvointipalveluja. Tärkeissä ihmisyyttä ja ihmisen oikeuksia koskevissa asioissa hän on tinkimätön periaatteen mies, jonka kaikessa työssä ja toiminnassa näkyy ja kuuluu korkean moraalin jälki ja periksiantamattomuus kansalaisoikeuksien ja sananvapauden puolustajana.

Lisätietoja löytyy mm. Facebookin Aitakari sivuilta ja puoluetoimistomme antaa lisätietoa ehdokkaasta. Näissä Aluevaaleissa, riippumatta ketä tai mitä ryhmää kannatat, on Tasavaltalaisen Sosiaalisen Edistyspuolue r.y:n suositus tukea sitoutumatonta ehdokasta Henri Aitakaria.  

                                                                                Martti J. Nykänen , Sihteeri 

                                                                                Sosiaalinen Edistyspuolue ry / Hallitus.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti